10Q BERSAMA: TAN SOON SOON | RED RUDE RACING


Kali ini temubual ’10Q’ OUTRAGE dibawakan dalam format lain daripada yang lain! Ikuti sembang santai kami bersama Tan Soon Soon, salah seorang pelumba senior yang dikenali ramai baik dalam sirkit Downhill mahupun Enduro di Malaysia. Selamat mendengar! – Team OUTRAGE

S1: Hai TSS! Terima kasih sudi bagi masa untuk interview ni. Ok, ‘ice braking question’, apa rahsia you punya fitness, boleh naik turun Twin Peak sampai 2-3 kali?
J1:

‘Train Hard, Race Smart’ adalah prinsip TSS!S2: Mungkin ramai rider baru belum tahu latar belakang TSS dalam sukan MTB. Cerita sikit macam mana you mula-mula terlibat.
J1:S3: Setiap pelumba tahap amatur atau profesional mesti ada regime training masing-masing. TSS punya macam mana?
J3:S4: Racing di level international sangat mencabar. Tapi TSS berjaya secure 2nd Place Asia Greenland Downhill Race Zhongshan China tahun lepas. Ada perasaan nervous sebelum race? Kalau ada, macam mana you lawan itu perasaan?
J4:

Di Asia Greenland Downhill Race 2018 bersama rakan senegara, Fadzlee AriffS5: TSS sudah ada pengalaman race dalam dan luar Malaysia. Dari mula-mula race MTB sampai sekarang, race mana TSS paling tak boleh lupa dan sebab apa?
J5:

Skill + Fitness antara kelebihan dimiliki TSSS6: Downhill atau Enduro, mana TSS paling suka dan kenapa? Kenapa pilih bike enduro Yeti SB masa race AGDR China?
J6:

Masih kekal menggunakan basikal enduro pada perlumbaan downhillS7: List down TSS punya current sponsor. Apa produk yang TSS dapat? Sebagai sponsored rider, macam mana you bantu promote brand sponsor?
J7:
*GH Speedbikes
– Yeti frame
– Fox suspension
– Maxxis tires
– Renthal

*IonbikeMY
– Apparels
– Protection

*Rudy Project
– Sunglasses
– Helmets

*Leatt
– Fullface helmets
– Enduro helmets

*Deuthlon sports
– Lube for Chain

*Yeti Bukit Timah
– CushCore

ION antara penaja TSS untuk 2019S8: TSS antara pelumba berpengalaman dalam sukan MTB. Bagi you, siapa pelumba muda sekarang yang berbakat dan boleh pergi lebih jauh?
J8:S9: Kalau TSS sudah pencen main MTB nanti, ada plan mahu jadi coach?
J9:

Pernah bersama Specialized sebelum bertukar ke YetiS10: Plan TSS dan pasukan Red Rude Racing for next year? More racing? Going places? Mana tempat yang you rasa teringin nak pergi ride di luar Malaysia.
J10:

TERIMA KASIH TAN SOON SOON FOR SHARING! SERONOK LAYAN JAWAPAN YOU!
GOOD LUCK AND #FULLGASS ON YOUR NEXT RACE!

Sokonglah penerbitan tempatan
LIKE | SHARE | COMMENT sebagai tanda sokongan

POPULAR

Scroll to Top